Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Tomteland – Mora

stock-illustration-22316909-christmas-and-holiday-wooden-workshop-village-signs

I Dalarna, ved foten av Gesundaberget, langt inn i de svenske skoger åpenbarer Tomteland seg. Tomteland er svaret på finnenes satsing i Rovaniemi, og er som lillebror nisse å regne når det gjelder antall besøkende. Men Tomteland satser friskt, og prøver å få tak i stadig flere turister. Mora ligger i nærheten og har flyplass. Dersom man kjører fra Oslo tar turen cirka 3.5 timer på ganske gode svenske motorveier. Tomteland holder åpent i hele desember, men er stengt på julaften. Da er selvfølgelig jultomten ute på andre oppdrag. Tomteland er også åpent i påsken og i sommerferien for den som vil ha mer jul enn desember.

Tomteland kan by på en rekke artige aktiviteter for barn og litt barnslige voksne. Tomteland er preget av tømmerhus, hekser, troll, alver, reinsdyr og levende snømenn. Her finner du nisseverksted, postkontor, butikk, kafe og restaurant.

finland-1403671

Visakortet får fort bein å løpe på dersom man har med barn hit. Det er masse morsomt å kjøpe. I Tomteland kan barn og barnlige voksne leve seg inn i eventyrene som utspiller seg inni og utenfor tømmerhusene. Her bor Nissefar og Nissemor, Småtrollene og de store trollene.
Nissen tar også imot smokker fra barn som slutter å bruke dem. Smokkene blir hengt opp  i juletreet ved siden av skrivepulten. Her har nissen allerede samlet inn 7000 smokker. Tiden går fort i Tomteland. Reinsdyret Rudolf er stadig klar for litt kos og fotografering. Barna får være med å fore både reinsdyr og elger til bestemte tider. Det arrangeres trollsafari langt ut i skogene, og så kan barna få gå på hekseskole og lære sleipe tricks de kan utføre mot voksne. Joda, Tomteland er ikke så verst. Og om kvelden, når barna sover søtt i sine hotellsenger, inntar voksne gjester restauranten med midtvintersblot, guder fra Valhall, valkyrier, vikinger, sceneshow, mat og mjød. Da begynner festen for alvor!