Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Pauillac

Pauillac er kanskje min favorittby i Frankrike. Den ligger mellom Bordeaux og Pointe de Grave, ved utløpet av La Girondeelven og har bare 5265 innbyggere. Det

som preger denne lille byen er vinmarker, vinranker, vinbodegaer og alle de flotte vinslottene. på flere av dem tilbys overnatting i flotte rom  og med skikkelig sossete måltider med de beste franske viner dersom man ønsker det. Vinslottene har som regel egne utstillinger av både kjente og mindre kjente kunstnere, museer og ikke minst vinutstillinger og vinsmaking. Områdets mest kjente viner kommer fra Chateau Lafite Rothschild, Latour og Mouton Rothschild. Det beste er at stranda, som aldri blir overfylt, befinner seg 5 minutters gange fra vinmarkene.

last ned (15)

Den absolutt beste måten å tilbringe noen dager i Pauillac er rett og slett å leie en sykkel og sykle rundt i området. Ta utgangspunkt i ett av slottene, og bestill overnatting med deilig slottsfrokost. Lei sykkel i landsbyen, og ta dagsturer rundt om kring til forskjellige slott, vingårder og nærliggend elandsbyer. Dermed kan du prøvesmake gode viner på veien, og oppleve noe av det genuint franske, langt vekk fra Middelhavskystens kjas og mas. Merk også at Pauillac har et kjæledyrsmuseum, en superflott bowlinghall og gode restauranter. I februar arrangeres kunstuken. Her stiller 12 kunstnere ut sine verker om vin og Médocområdet.

last ned (16)