Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Palmitos Parque

I Palmitos finnes en stor voliere der man kan gå inn og komme nær innpå fuglene. Her er en berglori jeg kunne kose med

Man kan si mye og mangt om Gran Canaria, og man kan mene mye om en del  kanarieres til tider ekstremt dårlige holdninger til kjæledyr og husdyr, men de skal ha full honnør for sin aller fineste turistattraksjon, nemlig Palmitos Park. Grunnen til at jeg mener at noen  kanarierne har dårlige holdninger til dyr er at det finnes utallige eksempler på at folk kjøper en liten valp som skal være et slags feriekjeledyr. Når ferien er over settes valpen på motorveien. Andre eksempler er hvordan hunder selges. De sitter i små glassbur i dyrebutikken til noen kommer og forbarmer seg over dem. Så finner man hjemløse katter mange steder. Disse tas knekken på med rottegift, eller så er noen av dem så heldige at de blir foret av tyske kattedamer som setter ut mat og vann til dem på avtalte foringssteder. Jepp – tyskere – jeg kjenner flere som bruker masse tid på å samle inn penger til hjemløse katter og hunder på Gran Canarias sydkyst. De fortjener en stor honnør! Ja, og jeg glemmer nok ikke Edith Clausen, den norske kunstneren i Mogan som er omgitt av skilpadder folk ikke lengre vil ha, har geiter som kjeledyr og har et stort hjerte for alle dyr.

Den søtingen stakk hodet gjennom gjerdet for å hilse på. Emuen hadde nettopp lagt egg, og beit mer enn den koste. Stort sår på hånda.

Ja, så var det dette med Palmitos Park. Her har grunnleggerne og eierne gjort en fantastisk jobb for å skape en turistattraskjon som kombinerer arbeidsplasser, inntekter, underholdning med å ta vare på dyra på best mulig måte. Mange av de papegøyene man ser der er tamfugler som eirne ikke lengre vil ha. Palmitos Park tar dem i mot, setter dem sammen med andre papegøyer av samme slag, og dermed får de selskap og et verdig liv.

Blå Ara og en kjempekos fugl Ville gjerne ha tatt med meg hjem. Veldig kosete

Papegøyene har god plass, store bur og huler de kan gjemme seg i. Man merker at de er vant til kontakt med mennesker. Flere av dem stikker hodet fram for å få kos, og så kommer hele foten gjennom hullene i gjerdet og tar tak i fingeren din. Joda, visstnok står det at det er forbudt å ta på dem, og å stikke fingeren inn, men noen av oss er håpløst forelsket i disse skapningene pog bare må ta på dem, kysse dem, kose.  Og flere av fuglene kommer villig for å hilse på og for å få menneskekos.

Denne var heller ikke veldig redd for mennekser

Svært nysgjerrige og kule pelikaner

Disse fuglene er for øvrig født i fangenskap, så det eneste Palmitos bidrar til er å holde utrydningstruede papaegøyearter i live.  Det er tross alt bra at parker gjør sånt, så har verden i det minste et visst antall av disse vakre fuglene i tilfelle de skulle forsvinne for godt fra naturen.

En enormt kosefugl. Ble sittende lenge…..

Palmitos Park har et par fugleshow med veltrente papaegøyer, et rovfuglshow og delfinshow. Jeg er vel ikke overbegeistret for sånne show, men i hvert fall virker det som disse papegøyene har det bra. Det finnes nok av mishandlede papaegøyer rundt om kring i verden, jada i Norge også – jeg vet  – tenker på min egen Lille Lucky. Stor takk til dem som driver Palmitos for at dere driver forsvarlig og at papegøyene har det så bra som overhodet mulig.

Solconure