Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Musandamhalvøya/ مسندم

Musandam مسندم

 

Musandam er et fascinerende lite område på 1.800 kvadratkilometer som ligger på toppen av De Forente Arabiske Emirater med full kontroll over innfarten til Perisabukta via Hormuzstredet. Kystlinjen er røff og stupbratt, med mange små bukter og viker. De høyeste fjellene når opp i over 2000 meter. Fiskelandsbyer ligger på rekke og rad langs den tøffe kysten, og innimellom finnes fruktbare områder hvor det drives jordbruk. Dette er rett og slett en eksklave som tilhører Oman.

k2445225

En ting er at området skilles fra moderlandet av et annet land, men dette er så vakkert at man blir forelska ved første øyekast. Her er fjorder og fjell og grønne områder, små romantiske landsbyer og et stillestående liv der folk bruker mesteparten av dagen på å drikke te og spise dadler. Ja, i tillegg til fisketurer i områdets turkisgrønne vann da.

k35567962

De 32.000 innbyggerne snakker stort sett arabisk, men det so mer helt rått er at det finnes en minoritet kalt Kumzarifolket som snakker et persisk språk. Og det er selvfølgelig spennende. Språket heter faktisk også kumzari. For å holde kontakten mellom Oman og Musandamhalvøya har verdens raskeste passasjerferge blitt satt inn mellom Muscat og Musandam. Der gikk du på ferja, og pang der var du framme. Mange benytter seg selvfølgelig av denne. Er du på ferie i Dubai og trenger en pustepause kan du leie bil og kjøre til Musandam på to timer.

images (1)

De tradisjonelle fiskebåtene her kalles dhower. Barrakuda er den mest ettertraktede fisken, og de er svære. Det holder til minst to familiemåltider. Flere dhower brukes nå til å frakte turister rundt halvøya. En dagsutflukt med en lokal fiskebåt er en drøm. helt fantastisk. Lunsjen blir fisken han fanger.  Det er best å passe seg for å ikke komme for nære den iranske havgrensen. Sånt blir det bråk av.