Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Korfu/Kérkyra

Korfu (greskΚέρκυρα, Kérkyra,) ligger  i Det Joniske Hav. Det er 111 975 fastboende innbyggere på øya. Øya ligger utenfor kysten av Albania, og mellom øya og fastlandet går det 3 til 23 km bredt sund.

Korfu

Hovedstaden heter Kerkyra og er en romantisk og rolig by med små butikker, gaterestauranter og tavernaer. Historien om øya er full av slag og erobringer, noe man kan se igjen i alle borgene og festningene på strategiske steder rundt om på øya. To av disse festningene ligger rundt hovedstaden. Det er den eneste byen i Hellas som er omgitt av to festninger på denne måten. I 2007 ble gamlebyen i Korfu by en del av UNESCOs verdensarvliste.

Korfu er en typisk opplevelsesøy. Selv om veiene er en utfordring, smale og bratte, uten alt for godt veidekke, vil en hver kjøretur enten med bil eller moped gi full uttelling. Øya er kanskje den mest varierte av alle greske øyer, med stupbratte klipper i nord, en vakker kystlinje i vest, de ensomme strendene i sør – og turistmaskinen i sørøst. 

Byen Kérkyra

I sommermånedene strømmer interrailere og eurrailere til øya, både fra Athen og via Brindisi i Italia. Charterturismen er populær nesten hele året fra Storbritannia, Tyskland og Skandinavia. Men Korfu har god plass for individualistensom ønske rå oppleve noe unikt. Det er lett å få leid et rom med en seng, med adgang kjøkken og bad for en ikke altfor stor euroseddel. Gamle sortkledte koner står klare på havna hver morgen med tilbud om utleie. Skal du ha det enda billigere kan du får sove på noens tak og få tilgang dusj og WC.

Typisk landskap

Korfus mat er så god som gresk mat kan bli, drikken det samme. Både øl og vin flyter i strie strømmer blant interrailere og charterturister. Skal man ha en hyggelig kveld er Korfu by å anbefale. Unngå turiststripene i sørøst. For meg personlig likte jeg et bortgjemt sted helt i sør, nemlig Agios Georgios. Her er det 5 hoteller, noen små greske hus, et par tavernaer og en langstrakt strand. Sørover herfra ligger de 400 år gamle olivenlundene og venter på besøk. Moped er det beste framkomstmiddelet på Korfu. Husk hjelm! 

Strandliv

For ungdom uten for strenge krav til luksus er det Pelekas Beach som er den store ferie bomben. En kritthvit strand, lett isolert fra landsbyen med party, party, party. Fint å ha sett, men det var nå det.

Pelekas

Folk på Korfu er som andre grekere, nemlig dypt rystet regnskapsplikt og skatter (ca. 35 % iflg. EU-norm!) som ble innført tidlig på 90-talle. Atmosfæren er allikevel  vennlig, utadvendt og fredelig. Kriminaliteten er lav, på grensen til ikke-eksisterende – maten er god, og til ære for den store EU-konferansen i 1994 ble halve øya nyoppusset!