Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Johannesburg

Johannesburg er Sør Afrikas absolutt  største by med 3,5 millioner innbyggere. Byen ble etablert i 1886 og er hovedstad i provinsen Gauteng som er den rikeste provinsen i Sør-Afrika ,Johannesburg har mange kallenavn blant sine innbyggere, det vanligste er «Jo’burg», ellers er «Jozi», «JHB», «eGoli» eller «Gautheng». De to siste brukes på stedets stammespråk og betyr stedet med gull direkte oversatt.

downtown-johannesburg-19050564

Johannesburg er , Sør-Afrikas økonomiske sentrum, og vinner stadig den lite flatterende prisen som verdens mest kriminelle by. Merk at Johannesburg ikke er hovedstaden i Sør Afrika, men at hovedstadsfunksjonene deles mellom Pretoria (Tshwane), Cape Town og Bloemfontein.

Rett utenfor Johannesburg finner man Witwatersrand som er kjerneområde for gull og diamantutvinning i landet. Johannesburg er gjerne stedet man lander når man ankommer Afrika, men er neppe byen man ønsker å besøke. Og med god grunn.

Johannesburg kan ikke tilby sine gjester så mye  aktiviteter eller attraksjoner. Men det skal nevnes at Apartheidmuseet så absolutt er verdt et besøk, og selvfølgelig bydelen Soweto, som minner de fleste av oss på Sør Afrikas turbulente historie.  Ellers er det lite annet å gjøre enn å sitte på hotellrommet og passe på at døren er godt låst og skalket. Man åpner gjerne ikke døren før man har sjekket med resepsjonen om de har sendt en ansatt. Ofte kommer banditter inn utkledd som rengjøringspersonale og stjeler alt du har mens du sitter der og ser på. Samtlige hoteller har en egen sikkerhetsperm som alle gjestene må lese.

museumafrica-building-johannesburg-south-africa-newtown-museum-s-social-cultural-history-museum-48880505

Hotellet ber deg om å holde deg på rommet om kvelden, og om du må ut så må du aldri ferdes alene. Stopp aldri taxier på gata, men be resepsjonen bestille og godkjenne taxien før du setter deg inn.  Går du rundt i gatene, ta på deg shabby klær, dropp klokka, smykker, kamera og bankkort. Bare ta med noen få Rand sånn at du kan spise og drikke noe ved behov, og ligg lavt i terrenget. Her fører den minste lille provokasjon til overfall. Alle best: Rett og slett ikke reis til Johannesburg med mindre du elsker risikosport. Sør Afrika har mer enn nok av andre, og mer interessante ting å by på.