Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Hong Kong/香港

Hong Kong (hanzi: 香港,pinyin: xiāng gǎng) er en spesiell administrativ i den sydlige delen av fastlands-Kina, omgitt av provinsen Guangdong. Hong Kong består av en større halvøy som kalles The New Territories og 235 mindre øyer hvor den viktigste er Hong Kong Island. Innbyggertallet er ca. 7 millioner innbyggere, noe som gjør den befolkede 25% av arealet svært tettbefolket.

Hong Kongs distrikter

Hongkong ligger ved kysten mot Sørkinahavet og ved utløpet av Perlefloden. Hong Kong inndeles i enhetene Hongkong Island, Kowloon, New Territories og Outlying Islands. Hong Kongs lufthavn (Chek Lap Kok) som ble åpnet i 1998 avløste Kai – Taklufthavnen som lå inne i Hongkongs sentrumsområder, var sterkt overbelastet og hadde en usedvanlig krevende innflyvningsrute med en krapp sving nesten nede i takhøyde over Kowloons høyhus. Byggingen av Chek Lap Kok betydde at en stor kunstig øy nord for Lantau  måtte konstrueres, og helt ny infrastruktur med motorvei, broer og toglinje anlegges. Denne nye infrastrukturen gjør innreisen fra flyplass til resten av Hong Kong svært rask og effektiv.

5695233-hong-kong-famous-junk-boat

Hele Hong Kong preges av verdens mest effektive kollektivtilbud, og her er det faktisk sånn at man klarer seg nesten bedre uten bil enn med bil. Bussnettet er førsteklasses, Tusener av toetasjes busser kommer og går med jevne mellomrom. Ferjer betjener øyene, og dessuten trafikkerer Star Ferry-selskapets gamle passasjerferjer sundet mellom Hong Kong Island og fastlandet.

 Mass Transit Railway er Hong Kongs undergrunnbane. Den har nå et nett på 43,2 km fordelt på fem linjer gjennom de tettest befolkede områdene. Hong Kong Tramway nord på Hongkongøya er en trikkelinje som følger de samme spor som de som opprinnelig var anlagt i 1904. Trikkenettet er på 23,8 km. Den kuleste banen  er Peak Tram, en taubane fra bydelen Central og opp til Victoria Peak. Fra Victoria Peak Huill får du full utsikt over store deler av Hong Kong, Victoria Harbour og Kowloon. Her er et flott maleri av høyreiste skyskrapere og grønne åssider. Peak Tower er et av Hong Kongs fineste landemerker, og man kan også besøke Madame Tussaud’s Museum som slår knock-out på de europeiske variantene.

Hong Kongs hovedattraksjon er nok allikevel Victoria Harbour.

14361073-hong-kong-aerial-view-panorama-with-urban-skyscrapers-and-sea

Her kan man leie en junker og få omvisning, man kan være med på nattcruise og beundre lasershow, eller rett og slett vandre rundt i området og oppleve ”the hustle and bustle of Hong Kong”

En annen must-see er The Giant Buddha, som sitter på Ngong Pingplatået på Lantau Islands vakre natur. For å komme dit er det en tur med T-banen og en fantastisk taubane opp på platået. Buddhafiguren ble bearbeidet i ikke mindre enn 12 år, og er svært viktig for buddhistene i Hong Kong. Po Linklosteret huser flere munker, og her kan man få opplæring i buddhistisk tro og tradisjon. Det er en vegetarrestaurant, flere turstier – spesiell å anbefale er visdomsstien ! Gå en liten tur langs den, stopp og ta en kort meditasjon.

Skulle man få lyst på mer vestlig forlystelse ligger Hong Kong Disneyland også på Lantau.