Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Galicia

Galicia

En utrolig vakker provins som er som en grønn lunge helt nord i Spania, egentlig i fortsettelsen av Portugal. Det er bare det at Galicia er finere enn både Spania og Portugal. Her det det grønt, og det vokser trær i alle mulige nyanser, inkludert eucalyptustrær importert fra Australia. Gallegoene har til og med sitt eget språk, et slags nesten portugisisk, men allikevel så pass spansk at man forstår det lettere enn nabolandets. Gallego er et av to offisielle språk i provinsen. Hovedattraksjonen for mange  turister er hovedstaden Santiago de Compostela. Det er ikke rart! Katedralen er høydepunktet og er et must-see.  Utrolig vakker og stemningsfull. I tillegg kommer brostensbelagte gater, en arkitektur man bare kan drømme om.

beach-cathedrals-galicia-spain-35813175

Og de vanlige små smugene man finner over alt i Spania med vakre små torg innimellom, tapasbarer, ølbarer, bodegaer og restauranter. Det er rett og slett deilig å sette av et par dager i Santiago. Men Galicia har så enormt mye mer å by på. Galicia har nemlig fjorder! Akkurat som Norge. Men her er de kortere og litt annerledes, og kalles rias. Rias blir et slags hunnkjønn for rios (som betyr elver).

curuxeiras-pier-ferrol-galicia-spain-landmark-town-31069991

Galicias kyst er et syn for øyet. Milevis med strender, bratte klipper, dramatisk landskap, fiskerlandsbyer, og så videre. Men hei – her mangler noe… Ingen charterturister. Oj, her er man blant gallegoer! De eneste turistene som stort sett finner veien hit er spanjoler fra de kystløse områdene i Spania. Jeg anbefaler Mondoñedo som et godt utgangspunkt for kysten eller La Coruña som er en utrolig vakker by.