Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Fosenhalvøya

Fosen er et landskap i Nord – og Sør-Trøndelag, mens Fosenhalvøya ofte brukes om kommunene Rissa, Åfjord, Bjug, Ørland, Roan og Osen som alle hører til Sør Trøndelag fylke. Et par kommuner i Nord Trøndelag, nemlig Leksvik og Mosvik slutter seg ofte også til Fosen.  Distriktet har et samlet areal på 3 446 kvadratkilometer og 25 683 innbyggere dersom man tar utgangspunkt i de åtte kommunene utgjør Fosen næringsregion og deltar i Fosen Regioonråd. Brekstad er den eneste byen på Fosen.

Kart over Vakre Fosen

Slagordet for turistrådet på Fosen er ”Velkommen til Fantastiske Fosen”, og det slagordet kan de bruke med rette. Fosen må være noe av det vakreste Norge kan by på, et sted man kan finne roen sammen med flott natur som er der for at man kan bruke den. Opplev den fantastiske uberørte naturen, møt de vennlige menneskene, ta del i aktive naturopplevelser i en spennende del av kyst-Norge!

Fosen kan by på sjøfiske, laksefiske, samt la deg få muligheten til å smake på lokale matretter, laget av lokale råvarer. Det beste fosningene lager er raspeball, lokallaget – uten noe dill eller dall inni, uten brunost eller fisk – god gammeldags raspeball med flesk! Nydelig. Og de gamle damene på Fosen vet hvordan de gjør det. Fårikål og kjøttkaker, pølse med erter. Alt hører til i gode Fosennmiddager.  I tillegg kommer lefse, rips med vaniljesaus og molter. Verdens beste mat!

“Et Norge i Miniatyr” – “Norge på sitt sanneste”, er utrykk som er brukt om denne vakre halvøya .Og ikke uten grunn. Her finnes sørlandsk skjærgårdsidyll, nordnorsk barskhet og østlandske fjellvidder.

Flatland og stupbratte fjell i stadig variasjon, med Atlanterhavet direkte inn. Fosenalpene innbyr til lange og gode  turer, til fots om sommeren og på ski om vinteren. Det er flotte slalomanlegg, turstier, lakseelver, festivaler. Så er det gamle, romantiske Råkvåg med bevarte brygger fra gammel tid. Brekstad på Ørlandet er en koselig liten trøndersk småby.

Øyene utenfor kysten, Kråkvag, Garten og Storfosna. Ikke minst er Ørlandet helt rått, flatt som en pannekake med Atlanteren rett inn. Must-see på Fosenhalvøya er Rissa kommune, og i Rissa er det hotell, butikker og vinmonopol. En liten avstikker til idylliske Hasselvika er en nødvendighet.

Om sommeren er det sjølplukking av jordbær på Stadsbygda, og er du heldig med været er det mange fine strender langs kysten.