Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

En bukett Nord Trøndelag – Verdal

Verdal er et fantastisk flott sted, og min absolutte favoritt i Nord Trøndelag. Jeg vet ikke riktig hvorfor, men jeg bare likte hele atmosfæren, bygdfolket som surret rundt på kjøpesenteret, den kule jernbanestasjonen, det faktum at de snakker annerledes enn folk i Levanger og i Steinkjer.  Ikke  minst er det fascinerende folk som bor i Verdalen har så og tumleplass at de med fordel kunne tilby et par hundre landsbyer fra Bangladesh et ubegrenset antall tomter, og fortsatt hatt god tumleplass. Verdal grenser til en haug av kommuner, og så grenser Verdal til Sverige. Verdal er dominert av Verdalsvassdraget, bestående av blant annet elvene Inna med utspring i Innsvatnet og Helgåa med utspring i Veresvatnet som renner sammen og danner Verdalselva ved Vuku. Inna renner gjennom den største sidedalen til Verdalen, Inndalen som strekker seg fra Vuku til svenskegrensen ved Sandvika.

 

Høyeste fjell i Verdal kommune er Løysmunnhatten 1090 moh.

Trondheimsfjorden snirkler seg inn til Verdal også, og det har de visst å utnytte. Et gedigent skipsverft har skaffer verdølingene mange arbeidsplasser.  Byens sentrum kalles Verdalsøra og har cirka 8.000 blide innbyggere. Og mange av dem er Lottomillionærer. Derfor var det selvfølgelig helt nødvendig for meg å prøve lykken med lottokupong på Verdal. Det sies at det er bare 5-ukerskuponer som vinner, så jeg tok sjansen og doblet – en ti-ukers Lottokupong burde gjøre susen.

 

Lotto

Verdal er kjent for kultur, og det viktigste evenementet er nok Slaget på Stiklestad som fant sted i 1030, og som fortsatt finner sted på Stiklestad Friluftsscene under Olsokdagene. Det var her helgenkongen Olav den hellige ble drept.  I tillegg arrangeres Vømmølfestivalen i mai hvert år, der man har konserter, store opptog, kjøredoningkortesjer og så videre. Stor folkefest! Verdal teaterlag kjører på for fullt med mange medlemmer som ønsker å underholde folk i nærmiljøet. Det er vel også derfor Høgskolen i Nord Trøndelag, avdeling Verdal er ett av veldig få studiesteder i Norge som tilbyr bachelorutdanning for skuespillere.

Urtrønderen Geir Jonas var veldig flink guide på Nord Trøndelagturneen. Her på kjøpesenteret i Verdalen

Verdlahar vakker natur, er en vakker jordbrukskommune og et rått kjøpesenter. Det fineste er jernbanestasjonen – og ja det går tog både nordover og sørover.

Jernbanestasjonen i Verdal