Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Bhutan

Langt oppe i Himalaya ligger det, et av Asias minste land med fjelltopper opp mot over 7000 meters høyde, med fossefall og vakre elver, og med et yrende dyreliv. Bhutan, verdens eneste uavhengige  land som har vadsjrayanabuddhismen, den tibetanske varianten av buddhisme, som statsreligion. Landet har en flyplass, og kun fly fra landets eget flyselskap, Druk Air har flyvninger hit.

Bhutan

Bhutans befolkning sies å være blant verdens lykkeligste. I hvert fall i følge kongen av landet. Han har flere ganger uttalt at hvis BNP kunne måles i lykke, ville befolkningen hans havne på en ubestridt 1.plass. Kanskje har han rett. Bhutanerne krever ikke mye. De trenger ikke så mye heller. Mat er det nok av, klostre og templer preger arkitekturbildet i landet. Folk er hjelpsomme, det har seg nemlig sånn at ingen oppnår nirvana (buddhistisk frelse) før alle gjør det. Derfor hjelper man hverandre med alt i livet.

taktshang-monastery-tiger-s-nest-bhutan-16978692

Bhutans største nasjonalpark; Asme Dordji, dekker ca. 20 % av landets areal, og her finner man helt spesielle dyrearter som kun lever her. Asiatisk svartbjørn og rød panda er lett å få øye på, sammen med sambar, landets største hjortedyr og muntjac, kjent som «den bjeffende hjorten».  Andre karakteristiske dyrearter er rhesusaper, langurer, spesielt Golden Langur, som bare lever i Bhutan. Den gyldne languren særpreges av dens gyldne pels, og den lever i skogområdene i sør. Elefanter og tigre finnes flere steder, mens Snøleoparden lever i de høytliggende fjellområdene.

free_6378856

Bhutan har innført maksikumsgrense på antall turister hvert år, og det er derfor ikke så lett å reise dit. Man må smøre seg med litt tålmodighet. Dersom du røyker er det bare å glemme tobakken hjemme. I Bhutan er det totalforbud mot røyking. Plastikkposer er også forbudt. Men, til tross for folkets buddhistiske tro, er det fullt lovlig å spise kjøtt og drikke alkohol.