Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

For crying out loud – hva i h… skjer med ytringsfriheten?

Da er vi vitne til hvordan en terror-stat har fått satt sitt innbitte hat og sin innbitte indignasjon mot alt og alle som ikke er enig med dem i system. Dette er et grelt eksempel på hba som skjer når vi lefler med despoter og med diktaturer av typen Aserbajdsjan. Hvem tror de at de er?, er spørsmålet mange stiller seg. Armensk propaganda er et uttrykk jeg hører fra Aerbajdsjans side når brudd på mennekserettigheter, drap, angrep på Artskah eller rasistiske uttalelser på høyeste nivå florerer på nettet.

Denne gangen nytter ikke det. Les her hva Aserbajdsjan har foretatt seg – og finn ut om Norge og norske medier bryr seg. Nei, fordi vi gjør ikke det. Vi er mest opptatt av Trump for tiden. Da har vi ikke tid til dette. Men dette her er verre, mye verre enn Trump!

Alexander Lapshin

Blogger Alexander Lapshin, ble i januar i år arrestert i Minsk, Hviterussland fordi han var etterlyst  av Interpol. Det var Aserbajdsjan som hadde sendt ut en ettrelysning. De grusomme handlingene Lapshin har begått er: 1. Han ha reist to ganger til Nagorno-Karabakh. Dermed ble han satt på Aserbajdsjans svarteliste. Det er vel og bra. Det er amnge som står på den. 2. Så reiste Lapshin til Aserbajdsjan med et annet pass. (Han er statsborger i flere land). Han slapp inn. Det mener Aserbajdsjan kvalifiserer til fengselsstraff. 3. Men hovedgrunnen er nok likevel at Lapshin har blogget om sin reise til Nagorno-Karabakh og sagt at Nagorno-Karabakh bør få bli en egen stat. Det er nemlig straffbart å si det i Aserbajdsjan. Og nå gjelder det for oss andre også. Ja, selv jeg risikerer fengselsstraff i Aserbajdsjan når jeg nå sier følgende: Folket i Artsakh må selv få bestemme om de vil være en del av Aserbajdsjan, selvstendige eller en del av Armenia.

Så har det gått en måned og i går skjedde det jeg aldri hadde trodd var mulig: Alexander Lapshin ble utlevert til Aserbajdsjan og er nå truet med inntil 13 – tretten – år i fengsel.

 

Lapshin er russisk og isralesk statsborger. Ingen av hans hjemland klarer å snakke Hviterussland og Aserbajdsjan til rette.

Menneskerettighetseksperter verden over er nå alvorlig bekymret over at stater kan holde på sånn. Det skal legegs til her at Lukatschenko, Hviterusslands president, i fjor mottok en ærespris i Aserbajdsjan, tildelt av  president Alyiev.

Her må det vær lov å være direkte: Dette er jo sjukt!

404