Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Ulf Isak Leirstein (FRP): Et sterkt møte med en armener

I arbeidet for å sette Armenias situasjon på dagsorden opplever jeg mange frustrasjoner og mye uvitenhet. I Norge er det lite kunnskap om folkemordet på armenerne, fornektelsen av det, og om hvordan armenere blir omtalt i Tyrkia og i Aserbajdsjan. En omtale som minner sterkt om en tid da det var Europas jøder som opplevde samme type hets, en tid vi helst ønsker å kalle et tilbakelagt stadium. På den annen side opplever jeg mange spennende og interessante mennesker som virkelig bidrar til å berike mitt liv, og å gi meg skikkelig drahjelp og motivasjon til å stå på enda mer for Armenia. En av dem kan du lese om her:

Da jeg møtte Ulf  Isak Leirstein på Stortinget, merket jeg at han hadde den samme gløden som meg selv da vi begynte å snakke om Armenia. Han ville gjerne fortelle hvordan han kom til å interessere seg for folkemordet og fornektelsen av det.

Ulf Isak Leirstein er leder  av Stortingets vennegruppe for Romania. På en av sine reiser til Bucuresti, da han besøkte parlamentet, møtte han Varoujan Pambuchian. Han er en av de tre armensk-rumenerne som representerer sin folkegruppe i Romania. Det ble et sterkt møte for Ulf, et møte han husker godt. Varoujan var som de fleste armenere interessert i om stortingsrepresentanten fra Norge kunne noe om folkemordet på armenerne, og da Ulf svarte at ja, det kunne han, og ja han støtter erkjennelsen av det og fordømmelsen av av at Tyrkia fornekter det, ble Varoujan så rørt at han var på gråten. Den store Varoujan ga Ulf en god klem. Det er sånne møter som gjør at man blir engasjert, og ønsker å bidra.  “Det er veldig bra at det kommer en bok som kan bidra til kunnskap om Armenia og om folkemordet på armenerne. Jeg gleder meg til å lese den. og jeg håper vi kan se filmen om folkemordet, The Promise, som kommer i april sammen.”, sier Ulf Isak Leirstein.

Ulf Leirsten og armener
Ulf Isak Leirstein og Varoujan Pambuchian da de møtte i det rumenske parlamentet
404