Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Overgrepene mot armenerne fortsetter

Det er ikke noe oppsiktsvekkende for oss som er engasjerte i det armenske folkemordet, situasjonen i Nagorno-Karabakh og dagens armenske republikk at tyrkisk-ættede rundt om i verden tydelig viser et enormt hat mot det armenske samtidig som de viser en selvforherligelse av sitt eget folk og sin egen blodige historie. Dette burde imidlertid sjokkere resten av befolkningen. Utsagn som dette kommer stadig vekk fram i kommentarfelt på diverse medier, og selvfølgelig kommer disse kommentarene når jeg skriver i min blogg også. Her et eksempel:


Mika

Na
Mika@yahoo.com
2.150.51.166

You just hate Turks or anything about lslam.

What about you Norwegians to Sami ppl.

Can’t accept it the fact turkey is strong country and it’s coming back to old days.

Turkey has offer Armenia that historian committee.

A ppl like you (Armanian diaspora) just wants to make easy money that’s why they countinue this
Armenian genocide lies.
I know the Turks were kind most of the time as well as today.
if you write about your history so ppl will learn something about barbarian Viking.

Ja, og sånne finnes det veldig mange av. Det er vel neppe noen tvil om at dette vitner om fullstendig mangel på kunnskap. Dette er typiske kommentarer – dere gjorde det og dere gjorde det – så hvorfor beskylde Tyrkia? Skriver en franskmann noe er det Algerie, en tysker så er det Holocaust, belgier får så hatten passer med Kongo, mens tyrkerne – nei de gjorde i grunnen ingen ting, og når de møter veggen – ja da blånekter de og føler seg misforstått og utsatt for den groveste rasisme. Det er kun en forskjell på Tyrkia og alle andre verdens land: Vi andre innrømmer det vi har gjort og gjør opp for oss. Vi benekter ikke historiske fakta. Tyrkia benekter alt og prøver ved hjelp av store summer å kjøpe støtte for sin historieforfalskning i forskermiljøer. Nå er saken sånn at Tyrkia ikke har vunnet frem noe sted! Omtrent samtlige historikere er enige om at drapet på 1.5 millioner armenere var og forblir et folkemord. Ja, sågar prototypen på et slikt.

11146265_797999870284350_6266814838619569145_n

I løpet av de par siste ukene når FNlandene har møtte for diskusjoner har det vært stort fokus på flyktninger og Israel-Palestinakonflikten. Norske medier har som vanlig ikke nevnt med ett eneste ord hva som foregår i Kaukasus.

Derfor: I New York var det planlagt møter mellom utenriksministerne i Armenia og Aserbajdsjan berammet av Minskgruppen som er tildelt ansvaret for dialog med tanke på løsning av Nagorno -Karabakhkonflikten. (Frankrike, Russland og USA er medlemmer av gruppen). I kjent stil begynner Aserbajdsjan med provokasjoner langs Armenia grense, både inn mot Nagorno Karabakh og mot selve Armenia. Flere mennsker er blitt drept og skadet, både sivile og militære. Dette pågår daglig, og Aserbajdsjan ønsker ikke å imøtekomme krav om å slutte med angrepene.

DSC01181

Sergh Sargisian, Armenias president, ønsker en diplomatisk løsning på konflikten, men måtte denne gangen ty til kraftig fordømmelse av angrepene og også tydeliggjøre at Armenia verken kan eller vil sitte stille å se på denne type krigføring. Han holdt en tydelig tale i New York. Dette handler i bunn og grunn om overlevelsen av den lille staten som er igjen etter folkemordet i 1915. Aserbajdsjan krever at Nagorno Karabakh skal innlemmes i deres stat, til tross for at området bebos av armenere som overhodet ikke er interessert i dette. Ikke nok med et, Aliyev, den Aserbajdjans president mener at store områder i dagens Armenia også tilhører Aserbajdsjan, for eksempel Sevansjøen.

DSC01361

Det er på tide at Norge tar standpunkt – at Norge sier klart i fra at dette er brudd på det meste av internasjonal  lov og rett. At vi er med på olje og gassleting i et slikt regime er en skam. Rett og slett.

Til slutt: Tyrkias statsminister holdt en tale til amerikatyrkere for en uke siden der han med tydelighet sier: ” Dere må gi alt dere har for å jobbe  mot armenere , grekere og jøder som sprer løgner om Tyrkia og tyrkere.” Løgner” innbefatter folkemordene på armenere og grekere.

 

404