Hallo der ute - her er hjemmesiden min!

Australia Zoo

Alle kjenner vel Steve Irving fra Australia Zoo. For noen år siden mottok vi det triste budskapet at gærningen var død. Han døde mens han gjorde det hand digga med livet, nemlig midt i en seanse med en vill stingray. Stingrays har ikke så god humor, så Steve ble stukket – og truffet midt i hjertet. Trist, fordi han var en råtass som satt dyrenes velferd høyt på dagsorden og lærte opp neste generasjon for at de skulle ha respekt for alle dyr.

Australia Zoo befinner seg utenfor Brisbane, og til tross for at jeg er imot dyreparker emd innesperra dyr, var det umulig å ikke legge turen innom Steve Irvings base. Og den var ingen skuffelse. Her vandrer de aller fleste dyrene frit, enten som kalkunene som går rundt og graver og goobler i hele dyreparken, eller kenguruer og koalabjørner som bor i store innhengninger der menneskene kommer inn til dem og går tur blant dem. Man kan kose med så mange man vil, men når dyra har fått nok, har de et eget refugeområde der mennesker ikke får gå. Jeg kom til å løfte en koala og kose med den. Til min forskrekkelse hadde den en liten baby i pungen på magen, og en dyrepasser kom løpende og hylte og skrek. Dette kunne være farlig! Men koalabjørnen bare så rart på meg, og det gjorde babyen også. Kult!

404